Courtyard “La Modelo”

Nike
“Nike” window display
7 March, 2018
diseño de stands barcelona
Stand “Chic & Paper”
11 September, 2014
diseño de eventos barcelona
This installation, scheduled for a couple of years, symbolizes the opening of La Modelo prison to the public. We have created a new configurable green space, where its users can interact in different ways: writing on the boards, exchanging books or moving the different units, since the triangular geometry of each unit allows them to fit together easily. With the will not to forget the historical memory of the building, a modular system has been created to reflect on the community, on the individual and the group. The numbering of the wooden units refers to the individual captivity, while the ludic use of the installation brings us to freedom and to a prison's courtyard, its main interaction scenario.
Construction site: Eixample, Barcelona
Built area: 500,00 m2
Project completion: January 2018
Type of intervention: Ephemeral
Collaboration: Virginia Pallerés
Web LA MODELO 00
Web LA MODELO 01
Web LA MODELO 02
Web LA MODELO 03
Web LA MODELO 04
Web LA MODELO 05
Web LA MODELO 06
Web LA MODELO 07
Web LA MODELO 08
Web LA MODELO 09
Web LA MODELO 10
Web LA MODELO 11